Fibercon Hybrid

tillverkas i Holland/Belgien/Tyskland.Materialet är en vävd duk bestående av Polyester (dacron) och Spectra.Tillskärning triradial.

Flaket  är hopsatt av tillskurna “tårtbitar”. Antalet bitar är ca 39 stycken, skurna ur 3 duktjocklekar. Du ser hur bitarna strålar ut från alla hornen där belastningen är högst och trådriktningen så rak som möjligt.broschyr15_design_triradial

kon_rad_dac_big

Konstruktionen har prestanda som är 4 av 5 vilket betyder mer stabil form än dacronduk.Båtens deplacement och karaktär påverkar hur dukvalen komponeras.
För lättvindssegel används mer av lättare duk. Hårdvinds- och större segel byggs med mer av den kraftigaste duken.
Tekniken med triradial har vi använt sedan 1986. Materialet har vi erfarit sedan 2004.
Duken passar alla segeltyper.

Seglen omfattas av Lundh Sails garantisystem 1+2+2.

Livslängden är klara 3 av 5.

Vikten är lägre än för motsvarande material i klassen – ca 20%
Mögelfaktorn är lägst bland laminerade segel 1 av 5.
Lamineringsbetyg 5 av 5.

Trilam Pentex är speciellt framtagen för att vara formstabil, stark, långlivad, bussig och mjuk. Detta bidrar till ett bra kundpris. Konstruktionen är den mjukaste på marknaden
Mjuk betyder att den är lättstuvad men också att den är mindre känslig för vikning och fladder jämfört med hårda 5-skiktslamineringar. Dessa skadas av sin egen styvhet, genom att de många laminerade lagren med stor mängd hårt klister knäcker fibrer och taffeta, så att materialet självspricker. Mycket vanlig skada i akterliket på försegel. Sådant gillar varken kund eller segelmakare.

Lundh Sails designar med programmen Prosail och Smar Azur. Tillskärning med Prosail Cutter.